Expeditiepoort Geerpark

Geerpark

Een van de expeditiepoorten is Geerpark Vlijmen. Dit is een unieke plek, die zeer interessant is voor kinderen om te ontdekken. Dit is een woonwijk die geheel duurzaam en energieneutraal is.Geerpark Vlijmen is een rolmodel op het gebied van energie neutraal leven. Dit project kan bijdragen aan de bekendheid van het park. Ook kan het de kinderen en indirect ook de ouders inspireren om de filosofie van duurzaam leven toe te passen in hun eigen levenswijze.

Laarzenpad

Het Geerpark biedt ook nog het zogenaamde ‘Laarzenpad’. Langs dit Laarzenpad kunnen de kinderen struinen en de natuur beleven. De aanwezigheid van  de waterslinger biedt voor kinderen de mogelijkheid om kikkervisjes en andere waterbeestjes te onderzoeken.  Maar er zijn ook andere dieren te spotten, zoals zwanen, reigers en ooievaars. In de boomgaard kunnen kinderen zich  te goed doen aan de appels en peren. Verder zijn er wegwijsbordjes aanwezig die leuke feitjes over de omgeving tentoonstelt. Kortom een avontuur voor de leerlingen!

De expeditie

De invulling van de expeditie is globaal verdeeld in vier lessen. Deze lessen zijn ter vervanging van het huidig lesmateriaal. Zo komt er niet extra werk bij voor de basisscholen.  De details van deze lessen moet nog worden vastgesteld. Op dit moment is er een pilot gaande om te verkennen wat de mogelijkheden zijn voor de invulling van de expeditiepoort. Basisschool Vijfhoeven van Scala werkt hier aan mee. Er wordt een introductie les gehouden waarin de leerlingen een onderzoeksvraag bedenken. Deze gaan ze vervolgens op locatie onderzoeken en presenteren.